• ···
10 ting jeg gerne vil nå i Januar

En Netflix anbefaling : Making af murderer

making-a-murderer

Jeg tror næppe jeg er den eneste der bruger det meste af weekenden på at hygger under dynen med 2. dags tømmermænd og Netflix. Julen og ikke mindst nytår kan være en hård omgang og for mange er denne weekend juleferiens sidste kampetrækninger. Hvilken bedre anledning til at gå igang med en ny spændene serie, som du kan underholde dig med resten af din ferie/weekend? 😀

Trine og jeg faldt helt tilfældigvis over ‘Making af murderer’ da vi lå under hver vores dyne og slog mave 1. juledag. Beskrivelsen fortalte at vi havde at gøre med en dokumentar som er lavet over 10 år og følger en af USA’s mest omtalte drabssager. Allerede der var vi fanget af den 10 afsnit lange serie.

Dokumentaren kom online på Netflix d. 18. december sidste år og er derfor sprit ny. Den følger Steven Avery’s tragiske skæbne i byen Manitowoc County i Wisconsin. Han blev som bare 22 årig fejlagtig dømt i en voldtægtssag og endte med at sidde i fængsel i 18 år (!) inden DNA beviser langt om længe kunne frikende ham og fælde den rigtige gerningsmand. Det viser sig dog hurtigt at politiet i Manitowoc County fra starten af vidste at de havde fat i den forkerte, men helt overlagt valgte at fængsle Steven Avery alligevel og lade den skyldige gerningsmand slippe afsted med sine ugerninger. Det resultere i en retsag hvor Steven Avery kræver en erstatning på 36 millioner dollars, for de 18 år han på så uretfærdigvis er blevet frarøvet. Men sagens når dog aldrig at komme for retten, for pludselig dukker der et lig op i Steven Avery’s baghave og han må nu endnu engang forsøge at bevise sin uskyld. Er det Manitowoc County der vil have ham ned med nakken endnu engang og slippe for at skulle betale de enorme summer i erstatning? Eller har Steve Avery ikke nær så meget rent mel i posen som først antaget?

Mere vil jeg ikke afsløre i denne omgang 😉 Jeg vil i stedet anbefale at i smutter ind og ser dokumentaren. Den er virkelig spændende og tager så mange sindsyge twist hele tiden. Man tror næsten ikke sine egne øjne!! At den slags ting foregår i vores levetid er faktisk intet mindre end skrækkeligt.

God weekend til jer allesammen. Smid endelig en kommentar hvis i har en anden film eller serie på Netflix som i syntes jeg skal gå i krig med. Jeg mangler noget nyt at slappe af til, nu hvor jeg fik slugt ovenstående dokumentar på 3 dage. Haha 😀

FBhow-to-add-social-media-icons1 BLhow-to-add-social-media-icons1 IGhow-to-add-social-media-icons1

   

8 kommentarer

 • Uhh min kæreste og jeg står og mangler en ny serie at gå i gang med, da dem vi følger først får flere afsnit i løbet af året. Ved ikke om du har set blindspot, men den er virkelig også god synes jeg.

  Frejjack.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Barré

   Det har jeg faktisk ikke, men vil da klart tjekke den ud 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasha

  jeg har også lige set den færdig! Jeg synes bestemt I skal læse denne artikel, men selvfølgelig først når I har set den færdig – der er spoilers 😉

  http://onmilwaukee.com/movies/articles/evidenceagainstavery.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Puha, jeg nåede at blive arrig op til flere gange, da jeg så den serie. Den er fantastisk spændende, og fantastisk forfærdelig 😮 Håber lidt på, især nevøens sag bliver taget op igen, for det er simpelthen så langt ude.. Jeg synes dog ikke helt dem, der har lavet filmen, er helt så søde over for den afdøde piges familie. De får det lidt fremstillet som om, det faktisk er broderen eller ekskæresten, der har gjort det.. Men én ting er sikkert, den sag er simpelthen slet ikke blevet behandlet fair, og forstår slet ikke hvordan offerets familie, kan gå ind og støtte op om politiets arbejde :-s

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh, jeg er selv igang med den, og jeg synes plottet er vildt godt – det er jo uhyre spændende, men den er laaaang. Alt for langtrukken til mig, og for min skyld skulle den forkortes 3-4 afsnit!

  Min tanke er at politiet begår så mange fejl, og på baggrund af det burde han få både erstatning og løsladelse. Det er vanvittigt at tænke på hvor meget de kan tillade sig, og alle burde sgu fyres. Den var nok ikke gået i andre stater.

  Det eneste jeg sidder og tænker på er at USA har et virkelig skidt system – bl. a. i forhold til dommerne, hvor der kan være milevid forskel på hvordan de dømmer, og det er i statens optik helt i orden at der skal være plads til dommerens personlige betragninger på sager. Og juryer…OMG….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Barré

   Helt vildt skidt. Det er så tankeløst, altså! Men du har ret, den er langtrukken. Men jeg elsker sådanne slags serier 😀 Så det gør mig egentligt ikke så meget. Der er også mange facts som jeg føler er nødvendige at få med 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting jeg gerne vil nå i Januar