• ···
En lille mandagshilsen !

Vores nytår 2015 : God mad, børnenytår, forventninger og forskelle ..

Skærmbillede 2016-01-06 kl. 10.32.26 Skærmbillede 2016-01-06 kl. 10.32.39 Skærmbillede 2016-01-06 kl. 10.32.52

De klassiske 3 steps til nytår:

– Forberedelserne & Planlægning. 
Du stresser rundt ugerne op til nytår: Hvem skal du fejre det med? Hvilken kjole skal du have på? Hvem vil ligge lejlighed til? Privatfest eller byen? For ikke at tale om tilrettelæggelse af menu, mad indkøb og det faktum at du skal slæbe et utal af drikkevarer hjem, som der ikke er plads til at have på køl 😉

– Middagen & Festen.
Enten møder du op som gæst og chiller dig igennem nytår. Eller også stresser du rundt som vært og skal sørge for mad, nye servietter og opvask. Festen lever sjælendt op til forventningerne, da man har det med at hype nytår op til et helt nyt niveau. Når kl. slår 24 er der ingen der kan lide champagnen og kransekagen bliver knap rørt, fordi alle har spist sig mætte i den 10 retters menu, som man var 1,5 måned om at blive enige om samt handle ind til.

– Oprydning & Tømmermænd.
Det skitzofrene step i den klassiske nytårs 3-trins-raket. Her vågner du enten med sprut ånde og tømmermænd i din egen seng og så er du ellers klar til en afslappet tømmermænds dag. MEN, der er også nogle der vågner i en totalt smadret lejlighed, med en opvask af dimensioner og en oprydning der tager flere dage, fordi alle terpentinerne har farvet dit plankegulv. 1. januar er enten super nice og afslappende eller et levende helvede hvor du skal støvsuge med hovedpine.

 

Vores nytår og lidt tanker. 

På trods af ovenstående generaliseringer (Haha!), havde vi en hyggelig nytårsaften. Som før omtalt havde vi bestilt den lækreste 4 retters menu fra Restaurant KöD, hvilket var over alt forventning. Der var MEGET mad, menuen var spændende og alsidig, det var nemt at tilberede/anrette og så smagte det sku bare LÆX! 🙂 Så vi kan helt klart sagtens finde på at bestille derfra en anden gang, det var vi allesammen enige om. Til maden havde vi købt lækre Amarone vine til 600 kr flasken – og det er netop det jeg godt kan lide ved nytår. Man giver den lige lidt ekstra gas med alt! Der var selvfølgelig også købt ind til cocktails hvor White Russians, Gammel Have og Galliano shots stod øverst på listen 🙂 Så man må sige at maden og de våde varer virkelig var et nytår værdigt og levede op til alle forventningerne.

Der var 2 ting omkring vores nytår, det pegede i retningen af ‘vild abefest’ hvilket flere personer pointerede. Nemlig mængden af sprut på min snapchat (Ja, vi havde købt alt for meget) og så mængden af oprydning dagen efter, haha. Men faktisk var vores nytår i år meget stille og roligt, da vi for 3. år i træk holdte nytår med børn. I år på 1,5 og 3 år. Og det sætter unægteligt en anden dagsorden, fordi man skal tage hensyn til 2 små mennesker som også skal hygge sig og få noget ud af aftenen, selvom nytår for de fleste måske = voksentid. Nogle af mine jævnaldrene veninder vil måske finde det mærkeligt og sågar kedeligt at holde nytår med små børn, hvor man ikke drikker sig plakat fuld og laver en Medina-parodi iført nytårshat inden kl. 22. Men for os er det ret naturligt, i og med størstedelen af vores venner efterhånden har børn og det er som sagt 3. år med børnenytår for vores vedkommende.

Når det er sagt, så har alderen på børnene også meget at sige. Vores første børnenytår i 2013, var sammen med 1 børnehavebarn og 2 skolebørn og det er altså NEMT skulle jeg hilse og sige. De passer jo sig selv og leger med hinanden – vi så nærmest ikke skyggen af dem hele aftenen fordi de bare hyggede sig. I 2014 var der så tale om et skolebarn og en lille baby. Dette er faktisk mere krævende, fordi skolebarnet umiddelbart ikke har nogle at lege med, så her er det meget de voksne der står for at skulle underholde og indrage barnet. Babyen sover fra det meste, men her ligges der selvfølgelig bånd på småbørns forældrene som ikke kan drikke sig fulde og som har en baby alarm at holde øje med. Så jeg vil nok konstatere at det mest krævende nytår for vores vedkommende har været i år, hvor børnene er i Vuggestue og Børnehave alderen. For det er fandme en alder der kræver opmærksomhed og tålmodighed. De er jo blot nogle små nuttemonader stadigvæk og de forstår ikke på samme måde hvad nytår går ud på. Og så er de meget afhængige af deres forældre stadigvæk. Så ja – 3 gange børnenytår, men alligevel vidt forskellige. Alder har meget at sige og det er sjovt at følge med i de forskellige børns udvikling og se hvordan de år for år vokser sig større og mere selvstændige.

Når det er sagt, havde vi en super hyggelig nytårsaften med mennesker vi holder meget af. Der blev spist fantastisk mad, drukket lækker vin, fortalt røverhistorier, hørt høj musik og grinet helt ned i maven. Så kan jeg ikke bede om mere 🙂 Det er for mig, præcist som det skal være! Blebørn eller ej 😉

FBhow-to-add-social-media-icons1 BLhow-to-add-social-media-icons1 IGhow-to-add-social-media-icons1

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En lille mandagshilsen !