• ···
Mine solbrille favoritter ..

Serie anbefaling: SKAM .. (se den GRATIS!) En helt ny måde at lave tv-serier på..

SKAMHele Norge snakker om net tv-serien SKAM som siden 2015 har skabt overskifter og vundet utallige priser. Nu har vi danskere så efterhånden fået øjnene op for serien, som på rekordtid er blevet et kæmpe hit herhjemme. Jeg lyver ikke når jeg siger at stort set samtlige af mine veninder er besat af SKAM lige nu.

Hvad handler den om?
SKAM er en dramaserie som følger livet hos 5 gymnasie elever fra Hartvig Nissens Vidergående skole i Oslo. Her følger man deres op og nedture, kæresteforhold, venindeskaber, drama, pupertets konflikter osv. I hvert sæson følger man 1 af hovedrollerne helt tæt – i første sæson var det Eva og i anden sæson var det Noora. I den kommende tredje sæson vil det være Isak som er hovedpersonen og sådan fortsætter det ellers. Serien er opbygget omkring fiktive personer, men er utrolig realistisk lavet – også selvom der er massere af drama på programmet 😉

En helt ny måde at lave serie på.
Det der fascinerede mig ved denne serie, er at det er en helt ny måde at lave tv serier på. Det er nemlig ikke blot en traditionel tv-serie, men et kæmpe univers som er bundet sammen af diverse SoMe kanaler, blogs og live opdateringer.

Inde på sitet skam.p3.no, kan du dagligt følge de 5 karakterer. Der ligges sms korrespondancer, små videoklip, billeder og alle mulige andre ting op i løbet af hele ugen. Figurerne fra serien får dermed “et fiktiv liv online” som du kan følge med 24/7. Hver fredag bliver alle ugens opdateringer, videoklip osv, så klippet sammen til et nyt afsnit af SKAM 🙂 Afsnittene (både nye og gamle) kan du både se på skam.p3.no, men også på tv.nrk.no/serie/skam. Alle afsnit bliver ydermere vist på Norsk TV, og er lige pt Norges med populære tv-serie overhovedet. Flere tusinde mennesker sidder klar ved skærmene hver fredag 😀

Men men men.. Det fede ved det er, at selvom karakteren er fiktive, så kan du følge dem “til dagligt” via de sociale medier. Alle karakterer har en instagram profil og en facebook side – se en oversigt HER. Det gør at serien hele tiden er “LIVE” og du dermed kan følge med i personernes laden og gøren lige nu og her. Alt det indhold karakterende de ligger ud på deres sociale medier stemmer overens med de ting der bliver lagt ind på hjemmesiden og alt sammen danner så til sidst grundlag for det afsnit der bliver lagt ud om fredagen. Det giver seerne en fornemmelse af at det er rigtige personer du følger og ikke blot skuespillere. Det er seriøst for vildt fundet på! 😀

Det er på alle måder en virkelig fascinerende og helt utrolig måde at skabe en serie på. Det hele bliver så virkeligt og relaterbart når du på den måde føler at alting foregår lige nu og her. Jeg er fuldstændigt blown away over selve formatet og syntes det er pisse hamrende godt fundet på. Det er præcis sådan jeg forestiller mig at vi skal se tv/serier i fremtiden og jeg mener virkelig at skaberne af SKAM har opfundet den dybe tallerken indenfor denne her genre. Og det er jeg helt klart ikke den eneste der syntes – de har vundet utallige priser, på den korte tid de har eksisteret.

Har i set SKAM? Kom gerne med jeres mening om serien 🙂 

FBhow-to-add-social-media-icons1 BLhow-to-add-social-media-icons1 IGhow-to-add-social-media-icons1

   

21 kommentarer

 • Cecilie

  Den hjemmeside med engelske undertekster eksisterer ikke når man går ind på den. Ved du/I om der er andre sider med engelske undertekster? Jeg har en ven fra Kina der gerne vil se den, men forstår kun engelsk selvfølgelig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Barré

   Nej jeg bruger kun NRK og har ikke hørt om en side med engelske undertekster 🙂 Så vidt jeg ved er der kun norske..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lykke

   Hvordan Finder Jeg de Norse undertekster

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Barré

   Nede i højre hjørne når du trykker PLAY 🙂 Sådan en firkantet boks.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johannes

  SKAM er en dramaserie som følger livet hos 5 gymnasieelever fra Hartvig Nissens Videregående Skole i Oslo. Her følger man deres op- og nedture, kæresteforhold, venindeskaber, drama, pupertetskonflikter osv. I hver sæson følger man én af hovedrollerne helt tæt – i første sæson var det Eva og i anden sæson var det Noora. I den kommende tredje sæson vil det være Isak som er hovedpersonen og sådan fortsætter det ellers. Serien er opbygget omkring fiktive personer, men er utroligt realistisk lavet – også selvom der er masser af drama på programmet 🙂

  Inde på sitet skam.p3.no, kan du dagligt følge de fem karakterer. Der lægges sms-korrespondancer, små videoklip, billeder og alle mulige andre ting op i løbet af hele ugen. Figurerne fra serien får dermed “et fiktivt liv online” som du kan følge med i 24/7. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  men der er jo ikke danske undertekster?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Barré

   Nope, men de norske undertekster er super nemme at forstå 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej, hvor kan man se serien henne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Hvor ser du den henne? 😁😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Barré

   Hvis du bruger 2 minutter på at læse mit indlæg, vil du se at der er flere direkte links 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Vare et afsnit kun 2o min? 🙂
  Vil bare være sikker på jeg er inde på det rigtige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Ej, men jeg er helt solgt! Den er så mega fed den serie. Så hele sæson 1 lørdag og hele sæson 2 søndag sammen med en flok veninder – elsker når man falder over en ny serie som man bingewatcher uden den mindste snert af dårlig samvittighed 😉
  Jeg er personligt ret imponeret over, at serien omhandler så unge karakterer, men at man som midt-tyverne-kvinde stadig både synes den er skide sjov og føler man kan relatere til den. Og så elsker jeg, at de alle taler norsk. Mega charmerende. Go Norge!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Barré

   PRÆCIS! 😀 Jeg slugte også hele sæson 1 på en aften. Haha.
   Og ja, jeg har tænkt præcis det samme faktisk, det er faktisk ret utroligt at alle typer mennesker kan relatere til en serie om 15-16 årige 😛
   Flere af mine veninder ser det også med deres kærester, hihi 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Silke

  Den er så god! Så den på 2 dage, har set den her http://www.dailymotion.com/all-everything hvor man kan få engelske undertekster som guide hvis det norske går lidt for hurtigt, haha 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine wittendorff

  Ved du om man kan få danske undertekster på 😀 ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Barré

   Der er ikke danske. Men du kan sætte Norske undertekster på ved at trykke på det firkantet ikon nede i højre hjørne (ved siden af der hvor man laver “stor skærm”). Det hjælper på det 😀 Jeg forstår alting med undertekster og ingenting uden 😛 Haha!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Måske herre dumt spørgsmål, men kan man sætte undertekster på nogle af stederne? Altså norsk kan man jo nogenlunde forstå, men er jo fedest hvis man fanger det hele 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Barré

   Der er ikke danske. Men du kan sætte Norske undertekster på ved at trykke på det firkantet ikon nede i højre hjørne (ved siden af der hvor man laver “stor skærm”). Det hjælper på det 😀 Jeg forstår alting med undertekster og ingenting uden 😛 Haha!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine solbrille favoritter ..