Hvis du ikke er den største fan af offentlig transport, så er denne artikel lige noget for dig. I denne artikel vil vi opstille fordele & ulemper ved bilferie, og derefter er det op til dig at beslutte, om bilferier er noget for dig.

Mangler du en montering af anhængertræk til din bilferie i 2019, så kan du læse mere om det her: Montering af anhængertræk samt modtage 3 uforpligtende tilbud på din montering.

 

Fordelene ved bilferie

Lad os gemme de dårlige ting til sidst, og dermed starte med at fokusere på de gode ting ved en bilferie.

Fleksibilitet

Fleksibilitet er den største fordel ved at rejse i bil, fordi du kan stoppe når du vil, ændre i ruten og længden af dine ophold på vejen. Med andre ord er du fuldkommen fri.

Modsat rejse med fly er du med bil ikke begrænset af at indordne din baggage efter en bestemt vægt. Hvis du mangler plads i bilen, så findes der tagbokse til stort set alle biler, som giver en del ekstra plads samt et cool look til din bil hvis den monteres rigtigt – tagbokse er nemlig bilernes backpacks!

Hvis du er den aktive type, og du ønsker at medbringe din mountainbike, racercykel eller noget helt tredje, så får du måske brug for et anhængertræk. Har du en bil som ikke har et anhængertræk, så findes der aftagelige anhængertræk, som du kan få monteret på din bil, og du vil selv fremover selv kunne påsætte og aftage anhængertrækket som det passer dig.

Der findes også andre alternativer, hvis du ønsker at medbringe cyklen. Ja, der findes cykelholdere som kun kan påsættes på et anhængertræk, men der findes et andet alternativ i form af cykelholder til bagklapmontering og cykelholder til tagmontering.

Andre læste:  Guide til Kreta - Det skal du se på din rejse

Bilferier er for hele familien, og med hele familien er vores firebenede venner også inkluderet. En rejse på de lange veje er nemlig en god feriemulighed for kæledyrsejere, fordi det er nemmere at medbringe dem i bil end i fly.

Men før du tager af sted på eventyr med familien, gutterne eller veninderne osv. Bør din bil gennemgå et serviceeftersyn for at forebygge eventuelle slidtager og defekte dele i din bil.

En service på bil behøver nødvendigvis ikke være en dyr udgift. Hos Fixminbil kan du finde billige værkstedspriser, og du får muligheden for selv at udvælge netop det værksted du finder bedst ved at modtage 3 uforpligtende tilbud.

 

Udsigten er ikke kun skyer og blå himmel

Udsigten fra de lange landeveje er endnu en fordel ved at tage bilen. Når du rejser med fly er udsigten begrænset, og det er stort set kun passageren ved vinduet, som får fornøjelsen af at nyde udsigten.

Men vælger du at rejse med bil, og hvis du holder dig til de mange landeveje fremfor motorvejen, vil du opleve en masse store og små byer, og du har mulighed for holde ind til siden og tage billeder.

 

Bilferie kan være pengebesparende

En bilferie kan være pengebesvarende, hvis du rejser en bilfuld sammen. Og hvis din bil er stor nok kan du spare penge på at overnatte i bilen.

Det ses oftere og oftere at folk konvertere en VW transport til et lille hjem på fire hjul. Denne rejseform er et hit blandt backpackere og naturelskere.

Rejseformen behøver ikke den store planlægning, og du kan egentlig bare tage dagene som de kommer. Men vi vil anbefale at lægge en plan eller i hvert fald læse om de forskellige destinationer før afrejse. På den måde får i et godt overblik om, hvad i vil se samt prioritere jeres tid allerbedst.

Andre læste:  Essentielle rejsetips til Canggu på Bali

 

Ulemperne – Så er det på nej-hatten!

Nu er det tid til at kigge på alle de negative ting og forhindringer ved bilferier.

Lange og sommetider kedelige distancer

Bilferier ikke været andet end solstrålehistorier, og du er sikkert allerede begyndt at pakke bilen. Men for ikke at ødelægge din kommende bilferie, så bør vi kigge på de negative sider ved bilferier.

Bilferier er ofte meget lange og kedelige køreture, og hvis du vælger at planlægge en bilferie med børn, så bør du forberede dig på uro på bagsædet.

 

Dårligt vejr

Forhindringer som heftig sne, regn og storme kan ændre dine ruter, og du bliver derfor nødt til at ændre din planlagte rute. Dette er også en charme for nogen, fordi vi ikke kan styre moder natur.

Hvis du ikke har booket hotel eller campingplads, så bør ovenstående ikke være et problem, så længe du er på forkant med vejrudsigten.

 

De forbandede skjulte omkostninger

Selvom du har forberedt til perfektion før afrejse, så vil der næsten altid forekomme skjulte omkostninger.

En god idé er at forberede din bil med et serviceeftersyn, så risikoen for slidtage og defekte dele formindskes og opdages før afrejse.

Hvis du skal ud på en lang køretur, forslår vi, at du går gadget-amok! Du får både brug på telefonholdere, kopholdere, GPS, solvisirer, solbriller og ikke mindst et mobilabonnement for hele europa!

Husk for guds skyld snacks! Snacks er livsvigtigt hvis du har børn med.

Author

Skriv en kommentar