Vasketøjskurv: Flotte og praktiske løsninger til hjemmet

Hvis der er en opgave, der aldrig synes at blive færdig, så er det vasketøjet. Lige når man har fået tømt kurvene, så dukker der, næsten på magisk vis, nyt tøj op med det samme. Om du er dig selv, eller om du har børn, så er vasketøjstjansen desværre ikke noget, der klarer sig selv. Men du kan gøre opgaven mere overkommelig ved at sørge for at have nogle vasketøjskurve, der passer til dig og din families behov.

 

Plastic fantastic

Det er ikke til at komme uden om, at en vasketøjskurv af plastik bare er praktisk. Den er let at tørre af og ofte passer kurvene ned i hinanden, så de kan stables og man kan spare plads, når de ikke er fyldte. De fås i mange udformninger, som passer til en hver stil. De kan også ofte bruges til andre ting i huset, som ungernes legetøj eller som badekar. Man kan også vælge at gå helt old school og købe de traditionelle vaskekældervasketøjskurve, som vi kender møntvaskerierne. De er holdbare, billige og retro.

 

Au naturelle

Hvis du er mere til det naturlige look, så kan en vasketøjskurv i enten flet, stof eller træ, eller en kombination, være noget for dig. En kurv i flet er lige nu über in, og giver en følelse af ro, og vil sammen med en grøn plante gøre et rum meget venligt og stilet. En vasketøjskurv i træ vil ofte være et godt solidt og praktisk valg, da de nemt kan stilles i et hjørne eller passe ude i vaskerummet, da de ofte er firkantede. Det er både pladsoptimerende og pænt at se på, og er også et bæredygtigt alternativ.

 

Godt kørende

Hvis du vil være god ved dig selv, så skal du vælge at få en vasketøjskurv på hjul. Det gør det både lettere for dig at tage tøjet ud af maskinen og at trille derhen, hvor det skal lægges sammen. Det giver også en mere skånsom arbejdsstilling for din ryg, og er dermed med til at skåne den. Hvis pladsen er trang, så kan det også være en praktisk løsning med kurve på hjul, da du let og hurtigt kan flytte rundt på kurvene, hvis du skal til noget, hvor de står. Det gør, at du kan bruge den samme plads til flere ting på én gang.

 

Dobbelt-op

En anden meget praktisk løsning inden for vasketøjskurve er en dobbeltkurv. Det vil sige en kurv, som er inddelt i rum, så du kan sortere tøjet med det samme. Det kan være en god løsning, hvis du bare er dig selv, eller som en løsning inde på børneværelserne, så ungerne ikke behøver at smide tøjet på gulvet. Mange af disse flerrumskurve har også den ekstra fordel, at når kurven er fuld, så passer det ca. med en maskinfuld. På den måde kan du hurtig se, hvornår det er ved at være til at skulle vaske tøj.

 

I pose og sæk

Hvis du ikke har så meget plads, eller ikke bryder dig om de mere faste vasketøjskurve, så kan en vasketøjspose eller sæk være noget for dig. Fordelen ved disse vasketøjsposer er, at de nemt kan presses sammen i et hjørne eller skubbes ind under en seng, hvis du ikke vil have at de ligger og flyder. De er også nemme at tage med sig, hvis du enten skal på vaskeri med dit vasketøj, eller du skal et smut forbi mor. Fordelen ved disse vasketøjskurve er, at de faktisk slet ikke er kurve, men poser og derfor nemt kan pakkes sammen og væk, så de ikke fylder i hverdagen.

What's your reaction?
1Giv hjerte

Leave a comment