Soveværelset er et sted, hvor vi søger hen for at restituere og slappe af, og derfor er det vigtigt, at der er en god atmosfære. Det kan en god indretning være med til at understrege, hvad enten man er til det spritnye, det gamle eller noget midt i mellem.

Når det kommer til at vælge et sengebord, så kan der være mange retninger at gå i, alt efter hvad man har af behov. Skal det være en afsætningsplads og så neutralt som muligt, eller må det gerne stå ud og være en feature i rummet? Uanset dit behov eller stil, så kan du herunder få inspiration til hvilket sengebord, du skal vælge til dit soveværelse.

 

Det moderigtige

Hvis du gerne vil være med på moden i dit valg af sengebord, så gå efter at finde et bord med mat sort stel, og en bordplade i enten marmor eller terrazzo, gerne enten i mørkegrøn eller i en sart lyserød. Det er lige i tidens ånd, og det meget solide står i god kontrast til det bløde sengetøj. Kombiner det med en komfortabel stol i velour og du er sikker på succes.

 

Det industrielle

For at ramme det industrielle look skal du gå efter at finde et bord, der er lavet af rørlignende materialer eller ting med patina. Det kan være en gamle metalkasse med skrift på siden eller en metaltaburet med patina. Det der er vigtigt, når du går den industrielle vej er, at det får lov til at stå råt og ubehandlet for at opnå et autentisk udtryk.

Andre læste:  Moderne tøjstativ giver nyt liv i soveværelset

 

Det geometriske

En anden vej at gå, hvis man gerne vil følge boligmoden, er at indrette sig med geometriske former. Det kan både være de klassiske kubiske former, hvor bordet er lavet i metal som en kube med en plade på toppen. Disse borde fås mange steder og i forskellige metaller. Man kan også vælge andre geometriske former, som kan være med til at gøre rummet levende og iøjnefaldende.

 

Det praktiske

Mange sengeborde udfylder ofte et mere praktisk behov end et æstetisk. Det at have en plads ved siden af sin seng, hvor man kan have et glas vand stående, hvor man kan lægge sine briller eller hvor vækkeuret kan stå, kan gøre livet mere bekvemt og ens værelse mere ryddeligt. Mange af disse mere praktiske borde kommer ofte med en eller flere skuffer, så man kan have alt det, man har brug for, lige ved hånden.

 

Det retro

Retro er in, og det har det været gennem noget tid. Møbler fra midt i sidste århundrede pryder i dag mange hjem, og her er soveværelset ingen undtagelse. Møbler i mørkt træ med bløde og kurvede former udfylder både en praktisk, æstetisk, men også kinæstetisk rolle. Træ, der føles blødt og lækkert er med til at skabe en følelse af genkendelighed, som vi måske har oplevet i vores barndomshjem eller hos vores bedsteforældre.

 

Det minimalistiske

Hvis man lever efter devisen, at det gælder om at have så lidt rod og ting i ens hjem som muligt, så kan et meget simpelt væghængt sengebord være noget for én. En simpel lille hylde, der hænger på væggen, kan være alt rigeligt. Det er både simpelt i sin udformning, og gør også rengøring lettere, når der ikke står noget på gulvet.

Andre læste:  Nyt og gammel: en fantastisk dou!

 

Det bæredygtige

Hvis man gerne vil tænke bæredygtighed, og også har en hang til gør-det-selv, så kan det at bygge sit eget sengebord være vejen frem for. Man kan enten vælge at upcycle eller selv at bygge et bord ud af materialer, man allerede har ved hånden. Det vil gøre det personligt, billigt, og vil samtidig også passe på vores miljø.

Author

Skriv en kommentar