Der er i dag rigtig mange danskere, der kæmper med den ene eller anden form for eksem. Og for mange er det til stor gene, især hvis det befinder sig på meget synlige steder på kroppen. Det kan derfor være en god idé at genoverveje din hudpleje.

Det betyder, at mange forsøger at skjule sådanne steder, og på den måde har de ikke den fulde frihed, som man inderst inde ønsker. Dog er det ikke nogen overraskelse, at vi her i landet kæmper med store mængder af eksem.

Vejret er nemlig meget koldt og meget fugtigt, og det tørrer vores hud ud. Derudover bruger vi ofte store mængder af cremer og produkter fyldt med diverse parfumer, og sammensættes det med den tørre hud, er der lagt i ovnen til den bedste form for eksem.

Men der er flere måder, hvorpå du kan forebygge eksemen, således den ikke får så godt et tag i din hud. Det handler blot om at tage sig nogle få forholdsregler.

 

Tag ikke lange og varme bade

Først og fremmest skal du sørge for ikke at tage lange og varme bade. Både vandet og varmen er med til at tørre huden ud, og derfor øger du chancen for, at du kan få eksem.

Og så skal du også efter hvert bad sørge for at smøre din krop grundigt ind i en fugtighedsbevarende creme eller salve – og gør det også gerne flere gange dagligt. Det er også en god idé at smøre sig ind i creme, mens kroppen stadig er en smule fugtig fra badet.

 

Spis de rigtige ting

Det kan også være en fordel at undgå diverse madvarer. Det være sig for eksempel citrusfrugter, tomater, stærke krydderier, jordbær og skalddyr, der alle kan give en slem form for kløe – især hvis man er allergisk.

Har du først fået en allergisk reaktion eller en smule eksem, er det også vigtigt, at du ikke irriterer huden ved at kradse i den. Så selvom det synes rart at klø løs på huden, når den er til gene, så vil det blot forværre dit problem med eksem.

 

Pas på dig selv

Du skal også gøre, hvad du kan for at undgå stress. Stress kan nemlig også forårsage eksem. Sørg derfor at passe godt på dig selv, at få dyrket motion, drukket en masse vand og sovet de timer, som din krop har behov for.

Skru også ned for dine aftaler, hvis du oplever, at du på et tidspunkt ikke kan følge med mere, på den måde giver du dig selv og din krop ro. Og det forebygger eksem. Og så sørger du desuden også for at være psykisk sund, når du passer godt på dit helbred.

 

Vælg de rette smykker

Når du går med smykker, skal du også sørge for at vælge nogle af ægte metaller. Især når det kommer til de smykker, der sidder fast i huden som for eksempel øreringe og andre piercinger.

Er det ikke tilfældet, kan du nemlig også opleve allergiske reaktioner, og det kan give dig kløe, eksem og diverse gener fra kroppen. Derudover holder sådanne smykker også i længere tid, hvorfor det også er langt mere smart økonomisk at købe sådanne smykker af god kvalitet.

Det er også sådanne smykker, du kan have på dig i badet, uden at de mister farven eller bliver grimme inden for ganske kort tid.

 

Hav en sund hudrutine

Du skal desuden også gerne holde sved væk fra din hud – så vidt som muligt. Sveden er nemlig også med til at udtørre din hud og øge din risiko for at udvikle eksem. Og det samme gør sig gældenden med den salt, der er i sveden.

Så skal du sørge for at holde dig en sund hudrutine især i dit ansigt. Du skal pleje din hud med diverse rense, cremer, olier og rense, der er med til virkelig at dybderense din hud og sørge for, at den holder sig sund og med en smuk glød.

Author

Skriv en kommentar