Drømmer du om at komme ud for at rejse, og hungrer du ligesom så mange andre efter en varm sol mod din hud, en kold drink i din hånd og masser af spændende seværdigheder, som du kan lade dig betage af? Så kan det være, at du bør overveje at rejse til Barcelona. ”Men hvorfor dog det?” spørger du måske dig selv. Jo, ser du. Tager du til Barcelona, har du nemlig mulighed for at opleve alt, hvad hjertet begærer, og det er uanset, om du ønsker at udforske noget kulturelt, noget kulinarisk eller noget helt tredje. I denne guide til Barcelona kan du læse mere om 5 af de seværdigheder, som du bestemt ikke må glip af i Barcelona og oplev, hvorfor du bør tage af sted med det samme.

Når dagdrømmen tager over

Det er ikke nogen hemmelighed, at de fleste af os til tider drømmer os langt væk. Det betyder, at vi hurtigt kan befinde os på et helt andet kontingent på trods af, at vi sidder på vores arbejdsplads og burde være effektive i det arbejde, vi skal udføre. Vi dagdrømmer således, og ofte kan den drøm blive så altoverskyggende, at vi simpelthen er nødt til at lade den sejre. Det betyder, at vi skal finde kufferten frem og få den pakket i en fart og få støvet passet af, således vi kan komme af sted ganske hurtigt. Brug denne guide til Barcelona til at blive overbevist.

 

Gå ikke glip af den farverige gade, Ramblaen

For det første kan Barcelona byde på Ramblaen, som faktisk kan beskrives som værende det centrale omdrejningspunkt for hele Barcelona. Ramblaen strækker sig fra byens midte ved Place Catalunya og helt hen til den gamle havn. Og du bliver her mødt af masser af liv, glade gademusikanter og gøglere, spændende boder, interessante spisesteder og mærkværdige bygninger, hvis lige du ikke kan finde noget andet sted i verden. Det er også derfor, at Ramblaen er en af de mest besøgte gader af turister i hele Barcelona. Og derfor er den et must at stikke hovedet forbi på rejsen.

Andre læste:  Hvorfor ikke tage på afbudsrejse i morgen?

Mad marked La Boqueria

Husk at slå et smuk forbi markedet, La Boqueria

Du må heller ikke gå glip af La Boqueria, som er et marked, der kan besøges dagligt i Barcelona. Der er en helt særlig stemning på markedet, og det er muligt at finde alverdens friske frugter, duftende krydderier og lokale delikatesser. Og vigtigst af alt så er alt på La Boqueria specielt billigt, hvorfor man kan fylde flere poser her uden at komme af med en hel formue.

 

Glem ikke at besøge en af de mest populære bygninger, Barcelona Katedralen

For også at opleve noget af de kulturelle, som Barcelona kan byde på, må du heller ikke gå glip af Barcelona Katedral i byen. Mange vil måske forveksle Sagrada Familia for at være Barcelonas Katedral. Altså katedralen over dem alle. Men det er ikke helt rigtigt, for faktisk er det to særskilte kirker. Barcelona Katedral er placeret i det gotiske område i byen, og derfor er den også bygget i gotisk stil og kan dateres helt tilbage til det 13. århundrede.

Sagrada Familia

Man kan heller ikke besøge Barcelona uden at se Sagrada Familia

Sagrada Familia er derimod bestemt også noget, som der bare skal ses, når man besøger Barcelona. Katedralen er et af de mange værker fra Gaudi, og måske er det faktisk også et af de mest populære. Så den er helt sikkert med i denne guide til Barcelona. Sagrada Familia er blevet bygget op i mere en 100 år, men alligevel står katedralen stadig ikke færdig. Mange er også begyndt at tvivle på, hvorvidt den overhovedet vil blive færdig nogensinde – men det har jo også sin charme. Det er en meget unik bygning, og om man er interesseret i kultur eller ej, så vil alle blive fascinerede af den storslåede katedral – og det er, hvad enten man ser på den indefra eller blot beskuer den med et blik udefra.

Andre læste:  Bilferie i 2019 - Fordele og ulemper!

 

Her finder du også et af de største Picasso museer i verden

Den femte og sidste ting, som også skal opleves i Barcelona, er Picasso Museet. Om man er vild med kunst eller ej, og om man kender til Picasso eller ej, så er man nødt til at besøge det berømte museum, der er dedikeret til ham. Museet rummer over 3500 af hans værker og består af alt lige fra smukke malerier til mere utydelige tegninger. Her finder du også specielle skulpturer og iøjnefaldende keramik. Og så er du også så heldig, at du her kan støde på et af Picassos mest kendte værker ’Den Første Nadver’, som er fra 1896.

 

Barcelona kan det hele

Lige meget hvad du er til, kan det således findes i Barcelona, som er en perle, der ikke er nogen, der bør gå glip af. Pak derfor roligt din kuffert og glæd dig til en begivenhedsrig ferie, som du ikke vil komme til at glemme lige forløbelig. Og selvfølgelig er der meget mere at opleve, end hvad der er nævnt her – men du må bestemt ikke gå glip af de fem forslag i denne guide til Barcelona. De emmer nemlig alle sammen af det helt ægte Barcelona.

Author

Skriv en kommentar