Der går ikke lang tid før jeg skal ud og have mig en ny seng, fordi jeg flytter. Det fik mig til, at søge lynhurtigt på google efter den bedste seng for mig. Hold da op hvor er det et virvar. Det var helt ærligt den første tanke jeg havde mig. Så jeg gik ind i en forretning. For at være sikker på at jeg fandt den rigtige seng. Desværre faldte jeg i snak med en sælger, der ikke havde helt styr på sine sager og lad mig fortælle dig en ting.

Jeg gider ikke ligne den lille hund ovenfor hver gang jeg vågner op om morgnen!

Derfor har jeg nu tænkt mig, at sammensætte den komplette guide til den rigtige seng. Så hold fast. For vi kommer til, at komme igennem sengetyper, bredde, længde, madrasser, dun, fjer og det, som er værre!

Jeg vil være sikker på, at du har fuldstændig styr på hvordan du får en bedre nattesøvn ved hjælp af denne guide. Så uden at jappe alt for meget i det, så vil jeg begynde. Måske er du allerede blevet træt og vil bare have noget hurtig aftenlæsning sneget ind? Så brug indholdsfortegnelsen herunder.

Som sagt, så håber jeg du holder fast. For du er på vej til at tage fat på den komplette guide til den bedste seng med en endnu bedre topmadras.

 

Kan du ikke sove? Sådan over du bedre!

 

Hvordan ser dit sengebehov ud?

Først og fremmest, så skal du finde ud af hvad og hvor meget du har brug for. Det lyder måske fjollet, men nu har jeg efterhånden snakket med et par sælgere og de prøver selvfølgelig altid, at sælge et dyrere produkt end den billige seng jeg egentlig ville have. Så derfor skal du prøve, at gøre det klart for dig selv, hvad du reelt set har brug for. Prismæssigt er der stor forskel på en elevationsseng, kontinentalseng eller en boksmadras  i en sengeramme.

Hvad er dit budget, hvor stor en seng skal det være og hvilke funktioner skal den have? Det er nogle af de ting, som du kan spørge dig selv om når du skal købe ny seng. Så har du større chance for at finde frem til den rigtige.

 

1) Hvem er sengen til?

Er det kun dig, som skal bruge sengen? Har du en partner, som du har lyst til at sove med? Sidst men ikke mindst – Har i de samme behov? Det er faktisk mere vigtigt end man tror, at finde frem til de helt rigtige behov for dig og din partners side af sengen. Det er faktisk også muligt, at få delt sengen op i to dele, så den ene side måske har elevationsfunktionen, mens den anden har en helt almindelig, men god boksmadras. De forskellige sengetyper kan du læse mere omkring i punkt 3.

Først skal vi finde frem til den rigtige bredde og længde af sengen, som du forhåbentlig skal bruge i mange år. Herefter skal du gøre det klart om der er nogle specielle behov, som du skal tage højde for. Det finde du ud af i de næste to paragraffer.

 

Find sengens bredde og længde, som passer

En god tommelfinger regel er ifølge flere kilder på internettet, så er der nogle forskellige mål på hvor stor og hvor bred din seng skal være ift. antal personer. Du skal på nuværende tidspunkt ikke tænke på vægt af personerne.

 

Bredde på enkeltmandsseng

Skal der kun sove en person i sengen, så anbefales der normalt en bredde på 90 cm. Denne bredde på sengen bør være tilstrækkelig til en person og er også det, der kaldes en enkeltmandsseng i daglig tale. Dog er der alligevel mange, som kan foretrække er en “halvandenmandsseng” på 120cm. 

De gængse størrelser på en enkeltmandsseng til en person er 80 cm, 90 cm og 120 cm. 

 

Andre læste:  Moderne tøjstativ giver nyt liv i soveværelset

Bredde på dobbeltseng

Skal der sove to personer i dobbeltsengen, så anbefales det at sengen er minimum 160 cm, som hovedregel. Dette kan være større alt efter jeres personlige behov.

Husk at en halvandenmandsseng ikke bør bruges af to personer i længere tid end et par nætter. Skal i bruge den flere dage, så bør i have en større seng (bred seng), som passer bedre til to personer.

De gængse størrelser på en dobbeltseng til to personer er 160 cm, 180 cm og 200 cm. 

 

Længden af senge

Længden af en enkeltmandsseng til børn eller voksne kommer selvfølgelig an på højden af personen. Det anbefales, at vælge en seng, som er 10-15 cm længere end den, der skal sove i den. Er du længere end 185 cm, så bør du få en seng på 200cm eller mere. Er du under, så behøver du derfor ikke en seng, som er større end 200 cm. Sengens længde skal selvfølgelig måles efter den højeste person, hvis der er to personer, som skal sove i fx. en seng til to.

 

Skal den kunne noget specielt ift. det personlige brug?

Nogle har brug for nogle særlige ting ift. deres seng.

 

2) Vælg din nye sengetype

Når du skal vælge en senge type kan du vælge mellem 3 forskellige typer af seng, som du kan vælge imellem. Her i blandet til elevationsseng kontinental seng og boxmadras.

Det typisk denne type senge som bliver solgt i butikkerne da det naturligvis også er de mest populære sengetyper.

når du vælger seng skal du altid være opmærksom på at du er i mange tilfælde også skal have en topmadras. Dette kan forbedre din nattesøvn men også sengens kvalitet overordnet.

 

Justerbar elevationsseng

Med en justerbar elevationsseng kan du være sikker på at du har en ting med mange funktioner. Denne type seng Kan hæve og sænke sig. Der ud over kan den løfte dine ben eller hæve din ryg til en behagelig position når du vil læse i sengen eller se TV.

Der er rigtig mange der vælger en elevationsseng når de har et særligt behov. Det kunne være de skulle have en seng til ondt i ryggen. Eller måske Vil de, ligesom jeg, bare gerne forkæle sig selv.

Vælger du en elevationsseng skal du være opmærksom på at en topmadras kan flytte sig i takt med at sengen kører op og ned. Jeg synes derfor at det er en god idé at spørge forhandleren omkring en ordentlig topmadras. Jeg fandt selv den her.

 

Høj kontinentalseng med flere madraslag

 

Almindelig boksmadras

En ganske almindelig boxmadras kan være en rigtig god løsning for rigtig mange mennesker. Du kan få en boxmadras i forskellige størrelser tykkelser og så videre.

Det er her du igen skal finde ud af om du vil forkæle dig selv lidt mere. Ja det var i hvert fald det som jeg tænkte. Faktisk har de også noget at gøre med vægt og selvfølgelig længde.

 

Billig sengeramme

Er det et budget stramt og har du ikke så mange penge du gider bruge på en seng. Så er en almindelig madras i en sengeramme nok den bedste seng for dig. Her kan du nemlig sammensætte den god og billig seng Uden at det koster for meget.

Jeg ved at jeg ikke nødvendigvis er tale om en dårlig seng. Nej tværtimod. Som jeg har forstået det kan man faktisk godt finde en god sengeramme og en tilsvarende madras og dermed lave den bedste seng til den bedste pris. Du skal dog være opmærksom på at denne type seng skal skiftes ud oftere. I hvert fald ifølge den forhandler jeg snakker med.

Andre læste:  Vasketøjskurv: Flotte og praktiske løsninger til hjemmet

 

3) Vælg den rigtige madras til din seng

 

Madras som passer til din vægt

 

Multipocket

 

Pocket

 

Bonell

 

Komfortzoner i madrassen

 

4) Husk en god topmadras

En god topmadras kan være det, som gør din nattesøvn ti gange bedre. Derudover, så kan en god topmadras være det, som hjælper din nye seng til en længere levetid. Hvis du kigger på fx. boksmadrasser, så kan betrækket ikke aftages og vaskes. Det betyder, at topmadrasser tager imod alt dette og kan udskiftes til en billigere pris.

Når man sover kommer, der meget sved, hudceller og lignende ned i madrassen. Det vil man meget gerne undgå for at holde levetiden af madrassen oppe. Det er netop derfor man køber top madrassen. Foruden det, så giver det lille ekstra lag på toppen af madrassen en bedre komfort, når du sover. En afslappet nattesøvn er vigtig for, at fungere ordentligt.

Alt i alt, så har topmadrassen to gode funktioner. Først og fremmest, så giver den dig en bedre komfort og dermed nattesøvn. For det andet, så giver en topmadras din nye gode seng en længere levetid, da der ikke kommer skidt ned i madrassen. En top madras kan skiftes ud billigere end en ny seng.

 

Topmadras af latex eller memory-skum topmadras

 

5) Test sengen derhjemme før du køber den

Det tager noget tid at finde ud af om en ny seng er noget for dig og om du dermed får den rigtige søvn om natten. Derfor tilbyder flere forhandlere af senge, at du kan teste sengen et stykke tid efter du har købt den. Hos hjemmesiden BedreNætter kan du prøve sengen i op til 100 dage efter køb for at finde ud af om det er en seng for dig.

 

Husk: Test madrassen før køb

Når du køber en seng, så kan du hos de fleste forhandlere få lov til, at teste madrassen før du køber sengen. Det kan du fordi madrasser er en meget personlig ting, som kan svinge meget fra person til person. Derudover er det ikke så ofte at en billig madras, som også er rigtig god. Derfor er det også vigtigt, at man finder ud af om man kan sove godt på sin nye madras.

Når du har testet en eller flere madrasser, så ved du hvilken madras, der er passer dig bedst, så du får den bedste seng, som du kunne forestille sig. En god seng er vigtig, hvis man gerne vil sove godt om natten og være veludhvilet til hverdagen udfordringer.

 

Køb din seng på nettet

Når man skal købe en seng tænker man ofte at man skal tage ud i en stor butik eller Møbelhus. Her kan man prøve og se sengen, men det er faktisk slet ikke nødvendig mere. Som beskrevet ovenfor levere mange netbutikker direkte til din dør og giver dig muligheden for at prøve sengen før du køber den. Derudover så Er disse typer virksomheder meget billigere fordi de ikke betaler store fremvisningslokaler og andet.

At købe en seng på nettet eller en topmadras kan derfor giver rigtig god mening. Jeg købte selv min seng her på denne hjemmeside. Fik lov til at prøve før jeg købte den Og nu er rigtig tilfreds.

 

Jeg håber at du med dette indlæg bliver en lille smule klogere på hvordan du køber seng smartest og hvordan du finder den rigtige seng til dig.

Fortæl mig meget gerne i kommentaren hvad det er det synes du mangler, hvis noget. Så vil jeg gøre mit bedste for at give dig et ordentligt svar tilbage.

Tak skal du have.

https://engodnat.dk/senge-guide.html

Author

Skriv en kommentar