Når hverdagen bliver en lille smule for kedelig og triviel, så er det ved at være tid til, at der skal ske noget nyt og noget spændende, og hvad er så mere ideelt end at tage på en dejlig og afslappende ferie. Med en ferie får man tid og rum til at få slappet af og blot nyde de ting, som man har lyst til samtidig med, at man får sig nogle gode og spændende oplevelser, som man kan huske tilbage på med glæde lang tid ud i fremtiden. Læs mere i denne guide til Kreta.

Tid til ferie

Men hvor skal man så rejse hen, når den tid oprinder? Der er jo så mange fantastiske steder, som man kan besøge, og hver for sig er de alle nogle fantastiske perler, der har noget at byde på. For at gøre det lettere for dig at navigere i junglen er her dog et godt råd til dig. Tag til Kreta!

Kreta er for alle

På Kreta er der nemlig noget for enhver smag, og det betyder, at det er stedet, hvor alle kan få sig en god ferie, uden at der skal gås på kompromis med nogle ting. Og det er, hvad enten der tænkes på oplevelser, mad eller afslapning. Her får du en guide til Kreta, der kan hjælpe med at overbevise dig.

Tag et kig på verdens måske ældste oliventræ og museet hertil

Når du kommer til Kreta, må du ikke gå glip af Ano Voúves, der er verdens ældste oliventræ. Der er cirka 34 millioner oliventræer på Kreta, og efter sigende dækker de hver eneste kvadratmeter på jorden i området syd for Kolimbari. Og det er netop også på denne bjergside, at landsbyen Ano Voúves ligger. Og her hævdes det, at verdens ældste oliventræ vokser og har slået sine rødder. Træet menes at være mere en 4000 år gammelt, og så måler stammen hele 13 centimeter i omkreds. Der er endda oprettet et museum for oliventræer, som ligger cirka ti kilometer syd på Ano Voúves.

Andre læste:  Hvorfor ikke tage på afbudsrejse i morgen?

Handel og spis frokost med de lokale

Du må heller ikke gå glip af markedshallen i Chania, som ligger på grænsen mellem den nye og den gamle bydel. Dette er et højtloftet, korsformet markedshal, hvor man kan handle sammen med de lokale indbyggere. Her kan købes alt lige fra fisk, kød og krydderurter til lækre oste. Og ved siden af har du mulighed for at nyde en lækker frokost sammen med de lokale i de små køkkener.

Find en historisk fæstning med skudhuller fra Anden Verdenskrig

Se også Aptera fæstningen, som ligger i den sydelige ende af Souda-bugten. Fæstningen er oprindeligt venetiansk, men i løbet af historien er den også blevet brugt af den græske modstandsbevægelse, af tyrkerne og endda også af tyskerne. I dag er fæstningen åben for nysgerrige turister, og fra den får man en smuk udsigt ud over Souda-bugten og Akrotíri-halvøen. Er du heldig, kan du også finde skudhuller i væggen, som stammer fra tyskernes henrettelser af lokale modstandsfolk under Anden Verdenskrig.

Tag en gåtur i de små, hyggelige gader

Du skal også tage et kig på Ágios Nikolaos, der ligger i byen Sitia. Denne bærer også navnet ’Den Hvide By’. Byen ligger lige ved havet og er en oase midt i et råt og vildt landskab. Her kan du tage en beroligende gåtur på de mange trappegader og føle den både snævre og atmosfærefyldte stemning. Du kan også nyde den langt promenade fyldt med palmer og sætte dig og tage en kold drink på en hyggelig café. Leder du efter ro og charme, er det altså her, du skal tage til.

Andre læste:  Guide til Nordtyskland - 7 ting du bør besøge

En af de bedste strande i verden

Leder du efter en strand? Så bør du slå et smut forbi Elafonissi. Kreta har mere end 150 kilometer af sandstrand beliggende ved siden af det azurblå hav, men denne strand er kendt som værende det sande badeparadis. Her er det klareste turkisblå vand og en strandkant, der er blevet farvet helt lyserød på grund af smukke muslingeskaller. Det gør stranden helt enestående. Stranden betragtes faktisk som værende en af de bedste i hele Europa. Her finder du desuden også en lagune med meget lavt vand, og derfor er det også en perfekt strand at besøge med børn, lige såvel som der er perfekt for dem, der gerne vil snorkle, idet der ligger et rev et par hundrede meter ude i vandet.

En smuk grotte fyldt med drypsten

Kreta er kendetegnet ved at have en utrolig smuk natur og masser af vilde naturlige ting, som man kan se på. Her i blandt er det blandt andet muligt at finde historiske grotter. Tager man til landsbyen, Topolia, finder man Agia Sofia-grotten. For at komme hertil må man passere Topoliano Farangi-kløften, som er halvanden meter lang. Grotten, som man når frem til, er udsmykket med drypsten, og ved indgangen ligger der en lille smuk kirke, der er viet til Agia Sofia. Man mener, at grotten har været beboet siden neolitisk tid, idet man her gennem tiden har fundet potteskår fra den periode og helt frem til den romerske tid.

Author

Skriv en kommentar