Det lyder skrækkeligt, og det er det også. Men ikke desto mindre er det desværre sandt. Og det er ikke kun et enkeltstående tilfælde længere. Flere piger verden over har nemlig oplevet at blive så alvorligt syge på grund af deres tamponer, at læger har været nødt til at amputere deres ene ben. Læs mere om det her.

Historien der rystede verden

Det rystede en hel verden, da historien om den unge og smukke model på blot 24 år måtte have amputeret sit ben. I flere år havde en model i Californien levet af sit udseende og også levet godt af det. Men efter en lang og hård kamp med både alvorlige hjertetilfælde og organsvigt var den eneste udvej en benamputation.

Sjælden sygdom der dog rammer kvinder, der bruger tampon

Som millioner af kvinder verden over var den unge og smukke model blevet ramt af et gift-chok efter at have brugt en tampon under sin menstruation. Forgiftningen havde nær kostet den unge kvinde livet og går under navnet toksisk shock syndrom. Det er en sjælden tilstand, som skyldes giftstoffer fra enten gule stafylokokker eller gruppe A-streptokokker. Og desværre ses den hyppigst hos kvinder, der bruger tampon under menstruation.

Kvinden blev bragt på sygehuset, og hun var døden nær

Hun blev i al hast bragt til sygehuset med en feber på 42 grader, og ifølge lægerne var hun døden nær. Lægerne vidste i første omgang ikke, hvad kvinden fejlede, men efter at en infektionsspecialist blev tilkaldt blev en tampon opdaget. Den blev sendt til analyse, og toksisk shock syndrom blev opdaget i den unge kvinde.

Andre læste:  3 pinlige historier fra singler

Den dødsyge kvinde blev lagt i kunstig koma. Infektionen forvandlede sig til koldbrand, og derfor blev kvinden lagt i et trykkammer. Kort tid efter stod det klart, der blev behov for en amputation fra knæet og ned.

Kvinden måtte have amputeret hendes højre ben

Kvinden måtte således lade lægerne amputere hendes højre ben. Men i dag har det ikke stoppet hende. Hun spiller nemlig stadig basketball, og hun er blevet godt fortrolig med sin benprotese.

Author

Skriv en kommentar