Er det noget et spørgsmål, som du tidligere har stillet dig selv, og er du stadig ikke helt klar over, hvad et egentlig er? Så er du ikke alene, og derfor kommer der her en kort gennemgang, der giver dig et overblik over de vigtigste aspekter i forhold til en juridisk abort.

Det frie valg til mændene

En juridisk abort henvender sig egentlig mest til mændene. Det er nemlig den, som den omfatter. En juridisk abort er ideen om, at en mand kan adskille sig fra sit potentielle barn. Det vil sige, at han ikke længere er forpligtet til at skulle betale et økonomisk tilskud til moderen, som det eller er helt normalt, at der finder sted.

Gælder kun i en bestemt tidsperiode

Dog gør det kun sig gældende inden for den tidsperiode, hvor moderen har mulighed for at få foretaget en fysisk abort, som i Danmark ligger på en grænse på cirka 12 uger. Det vil sige, at mændene sidestilles med kvinderne, når det kommer til at få rettigheden til at vælge at få en fri abort.

Ikke vedtaget nogle steder

Dog er en regel vedrørende juridisk abort ikke vedtaget nogle steder i nogle nationer, og det er derfor ikke noget, der lovmæssigt benyttes her i landet. Begrebet omkring den juridiske abort blev introduceret i år 2000, og i 2004 viste det sig faktisk, at hele 7 ud af 10 danskere siger ja til muligheden for at få indført regler om en juridisk abort.

Moderne ligestilling

Og i mange tilfælde synes det stadig at hænge ved, idet vi lever i en tid, hvor kvinder og mænd skal have lige rettigheder, og det bør derfor i alle tilfælde også gælde, når det kommer til beslutningen om at få et barn eller få foretaget en abort.

Andre læste:  3 pinlige historier fra singler
Author

Skriv en kommentar