Hvis du har boet i din lejlighed eller i hus i flere år, kan det måske være på tide at forny boligen. Det kan ofte være små ting der kan gøre en stor forskel i hjemmet såsom at placere en dekorativ bakke på spisebordet, pynte med nogle fyrfadsstager i vindueskarmen eller stille et par farveriger vaser frem. Det er nemt – også hvis du senere skifter mening og ønsker at skifte ud igen. Vi har altså i dette indlæg samlet nogle nemme tips til at forny boligen uden at det skal koste en formue.

 

Gå i genbrugsbutikkerne

Der kan være mange gode fund i de forskellige genbrugsbutikker, hvor du også undgår at skulle betale en masse penge for nye møbler, pynteting eller andet du står og mangler. Det kan være en god ide at holde øje med de forskellige genbrugsbutikker på de sociale medier, hvor de ofte deler de forskellige varer og priserne herunder. På denne måde kan du undgå at køre forgæves i de forskellige butikker, trods der næsten altid kan være inspiration at hente til hjemmet.

 

Gør-det-selv projekter

Typiske gør-det-selv projekter er ofte at lave vægge der er revnet, eller taglapninger der lækker. Der er en række ting, der tit går galt for gør det selv-folk men du kan næsten altid finde hjælp på nettet til gode guides indenfor renovering og vedligeholdelse af huset.

Derudover findes der også mange sjove projekter man kan lave selv! Det kunne eksempelvis være at bygge sit eget stativ til ens tøj eller et skur til haven, hvor du kan opbevare alle din redskaber. Her findes der også mange guides, som kan vejlede dig hele vejen igennem så du ikke kommer galt afsted.

Andre læste:  7 fantastiske sengeborde fyldt med charme til lejligheden

 

Ryk rundt på dine møbler i hjemmet

Det kan være en god ide at rykke rundt på din møbler derhjemme! Hos de fleste har sofaen og skabet stået det samme sted siden de flyttede ind. Derfor vil man hurtigt opleve en stor forskel, hvis du rykker rundt på møblerne og skaber følelsen af et nyt rum.

Inden du går i gang, kan det være en god ide at have en forstilling om, hvordan du ønsker det færdige resultat skal se ud. Du kan lave en skitse på et papir eller på computeren, hvor du kan visualisere hvordan det hele skal ende med at se ud. Herefter skal du kigge på skitsen i et par dage og se om du kan vænne dig til opstillingen af møblerne. På denne måde sparer du en masse tid og har muligheden for at vænne dig til tanken om placeringen af møblerne uden, at du behøver at rykke rundt på det hele.

Når du har flyttet rundt på de gamle møbler, kan det også være at du synes der mangler nogle nye møbler eller pynteting. Gå derfor efterfølgende rundt og bliv inspireret i diverse bolighuse og genbrugsbutikker som nævnt ovenfor.

 

Find rengøringsmidlerne frem

Det er altid en god ide at gå i gang med en hovedrengøring af hjemmet! Der kan nemlig gemme sig en masse skidt og støv ude i krogene, som medvirker til et kedeligt udseende. Det kan være en god ide at starte i de rum, som du befinder dig mest i såsom stue og køkken. I de efterfølgende par uger er det så vigtigt at du husker at støvsuge og tørre lidt af, så er hjemmet hurtigt piftet op igen.

Andre læste:  Nyt og gammel: en fantastisk dou!

Har du nogle ideer til at forny boligen? Så hører vi meget gerne fra dig i kommentarfeltet! Du må også meget gerne vedhæft et par billeder, hvis du selv har været i gang med et gør-det-selv projekt.

Author

Skriv en kommentar