Når der snakkes om bolig, hvad handler det så helt præcist om?

En bolig er ens hjem og trygge vante rammer. Det er her man skal kunne ligge sig ind på sofaen efter en stressende arbejdsdag og skal kunne komme ud med alt det, som man ikke kan andre steder. Man skal føle sig tryg, tilpas og hjemme.

Hvordan kan man opgradere sin bolig med nye og gamle ting sammen??

Når man skal føle sig tilpas i sin bolig, så skal man også være omringet af ting man kan lide. Møbler, nipsting og farver man synes om, som er med til at gøre, at man får følelsen af ”Her hører man til og man føler sig hjemme”. Der er visse ting, som man altid gerne vil ud og have fra nyt. En af disse ting er bl.a. sin seng. Her kommer sengens levetid ind i spil, for ikke at tale om sengemider m.m., så gå hellere ud og køb ny seng.

Ens bolig er med til at skabe et billede af os som individer, når man træder ind i en bolig.
Er folk til gamle genbrugsting eller de dyre must haves nipsting som Kay Bojesen, Royal Copenhagen og Kähler? Er man til sort/hvid eller spraglede farver i sin bolig? Alt dette kan være med til at give et billede af, hvem der bor i den bolig man træder ind i. Ens bolig er en form for selviscenesættelse ift. man iscenesætter sig selv igennem de ting man kan lide samtidig med at man fylder sin bolig op med ting, som gør at man føler sig tilpas, noget der skaber værdi for en selv.

Men hvordan gør vi det så hver især i vores boliger? Indretter vi os i de moderne nipsting som naboen har, eller tør vi at skille os ud og fylde vindueskarmen op med det vi selv har lavet eller arvet eller en blanding af det hele?

Der er i det senmoderne samfund blevet sat fokus på ansvarlighed samt ny bevidsthed indenfor kvalitet og bæredygtighed. En ny tendens indenfor boligdesign, er i dag at genbruge velkendte former samt genstande for at give det nye kvaliteter. Man kan derfor sige, at vi i dag dekonstruerer i det senmoderne samfund, da vi skiller gamle ting ad og genopliver det igen på en ny måde.

Andre læste:  Guide: Sådan finder du den rigtige seng med 5 trin

Det personlige udtryk for stil opstår allerede første gang, når man træder ind i en entré, eller værelse. Et førstehåndsindtryk af personen, som bor der. Her er det første gang gæster får et indblik i, hvordan man bor, og det er det sidste rum man står i, når man går derfra. Gennem udefrakommendes øjne, er det første rum man træder ind i, historier om beboerne, både på den visuelle samt det personlige plan.

Men hvordan kan man så helt præcist opgradere sin bolig med noget nyt men også noget gammelt?

Nogen køber gamle møbler og giver det nyt liv. Her kan man male det til en ny farve – bruge sin fantasi og lader f.eks. sine yndlingsfarver træde frem i form af at farve et møbel en ny farve. På den måde kommer ens personlige udtryk også frem igennem det at skabe nyt liv i gamle møbler og genbruge det, der allerede er.
Eller man kan ompolstre oldemors gamle stol, for stolen er man glad for, idet det er noget man har arvet, så den betyder noget for en. Får en værdi. Når en stol ikke er meget værd i pris, men har en historie med sig, kaldes det for affektionsværdi. Det er i dette tilfælde oldemors gamle ompolstrede stol, som står I hjørnet i stuen. Man får lige pludselig skabt et rum med både gamle ting, men også nye da man måske ikke har arvet alt I rummet. Men rummet bliver personligt og der ligger minder og historier gemt som er med til at fremme det personlige i boligen.

Måske er man mere til dyre mærkevare, hvor f.eks. stolen “Ægget” eller “Svanen” er nogle klassikere. De er et gammelt møbeldesign, men bliver ved med at være på mode og der udkommer nye farver. Men med klassiske møbeldesigns risikerer man at have magen til møbler som naboen. Her vil det være en god mulighed for at supplere de klassiske møbler med noget andet. Noget der kan være med til at sætte det personlige præg I boligen iform af farvevalg og måske lidt ældre møbler eller arvestykker.
Mange køber I dag gode genbrugsfund og maler det om, som tidligere nævnt eller ompolstrer varen. Hvis man har fantasien til at skabe noget gammelt til noget nyt har man de kreative sider, som også ligger det personlige præg ift. menneskets identitet.

Andre læste:  Vasketøjskurv: Flotte og praktiske løsninger til hjemmet

Det er blevet rigtig populært med at benytte sig af DIY guides på nettet. Her er man sin egen håndværker og kan personliggøre de guides der ligger til rådighed. Der ligger uendelige mange sjove ”Gør det selv” projekter, som DIY står for (Do It Yourself), hvis man er kreativ og kan lide at arbejde med tingene selv. Disse DIY, som ligger på nettet, kan være med til at skabe nyt liv i boligen og er ofte nemme at følge samtidig med at løsningerne er til billigere priser, end hvis man gik ud i en butik for at købe noget helt nyt.

Et eksempel ses nedenfor:

I stedet for at bore huller i sine vægge i sin nye studiebolig kan man f.eks. som vist på billedet lave en form for pynte væg, hvor der er plads til billeder og nipsting. Denne DIY er fundet igennem boligmagasinet.dk, hvor redskaberne for at opnå dette rå og seje look er fra IKEA. Link til DIY’en er nedenfor

Og man kan jo godt sige, at man opgraderer sin bolig med nye og gamle ting sammen, hvis man er god til at finde nye løsninger i det man allerede har. På boligmagasinet.dk er der mange flere gode ideer til at opgradere sin bolig med sjove DIY.

Et andet eksempel er at finde en gammel pind i skoven, hænge nogle kæder i pinden og på den måde får man pludselig et tøjstativ. Det er et af de populære tendenser som går igen hos unge.
Derudover er der rigtig mange som benytter sig af gamle ølkasser til hylder og bøger. Ved at benytte sig af genbrug, bliver det også miljøbevidst, bæredygtigt.

Ved at opgradere sin bolig med nye og gamle ting, får man hurtigt sat et mere personligt præg i boligen. Der er mange muligheder for at gøre det personligt, det er blot fantasien der sætter grænser ift. at sammensætte noget nyt med noget gammelt. For det gamle kan hurtigt få nyt liv.

Author

Skriv en kommentar